Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kachní

 

 

 

 

 

 

 


 

Kachna na medu

kachna, sůl, kmín, jablko, med

Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř i zvenku posolíme a okmínujeme, dovnitř můžeme přidat i jablko. Položíme do pekáče prsíčkamakachna-na-medu.jpg nahoru, nepodléváme, jen přiklopíme vrchním pekáčem a dáme do studené trouby, kterou zapneme na 150 °C. Pečeme bez otevírání pekáče 4 hodiny. Pak horní víko sundáme, do mističky dáme trochu vlažné vody a rozmícháme se lžící medu a potřeme jím kachnu a pečeme asi 30 min na 200 °C. Upečená kachna je dozlatova vypečená se spoustou tuku a šťávy.Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Kachna s jablky a mandlemi

1 kachna,1 malá hlávka červeného zelí,1 cibule, olej , 1dl červeného vína, lžíce mouky

trochu cukru, 4 jablka, kmín, ocet, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, sůlObrazek

Naporcovanou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého polévání pečeme.V polovině pečení přidáme namočené rozinky. Hlávku červeného zelí rozřežeme na proužky, přidáme cibuli, olej, kmín a sůl. Dusíme doměkka, nakonec zahustíme moukou. Potom zelí ještě ochutíme octem, červeným vínem a cukrem.

Neoloupaná jablka seřízneme u stopky jen natolik, abychom je mohli zbavit jaderníku a vyhloubit. Naplníme je červeným zelím a pokapané št'ávou z kachny je dáme ke kachně do trouby přepéci. Před koncem pečení kachnu posypeme mandlovými lupínky. Zbytek zelí dáme na talíř k němu maso a nakonec hotová jablka. Podáváme a bramborami či bramborovými knedlíky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář