Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králičí maso

 

 

 nepojmenovany-1o.jpg

 

 

 

 

 

 Marinovaný králík II

1 králík, tymián, nať mědvědího česneku, 5 stroužků česneku, 2 velké cibule, sůl, pepř, olej, černé pivo, anglická slanina, uzený špek

marinovany-kralik.jpg

Nejdřívsi připravíme marinádu ze všech surovin, kromě piva, slaniny a špeku. Očištěné a naporcované kousky králíka osolíme, opepříme a důkladně obalíme v hotové marinádě a dáme přikryté do lednice. Občas obrátíme a necháme v chladnu do druhého dne. Do pekáče dáme na dno na plátky nakrájený špek, položíme maso i s marinádou, na každý kus masa položíme anglickou, podlijeme pivem a dáme přikryté péct. Pečeme pomalu a hodně podléváme, aby maso nebylo suché. Ke konci pekáč odkryjeme a necháme maso zezlátnout.

Podáváme s knedlíkem, bramborovým, chlupatým nebo i bramborem, špenátem, zelím.

 Marinovaný pečený králík

1 králík, 2 dcl vody, 2 dcl oleje, lžička pepře, lžička mleté sladké papriky, 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky,

marinovany-peceny-kralik.jpg

2 velké cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, špetka pálivého koření dle vlastního výběru

 

Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka.
Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.

Zdroj: mimibazar

  Králík cibulář  

králík, asi 6-7 ks cibule, slaný uzený špek, nebo anglická slanina, sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, voda, asi hrnek a kousek másla

kralik-cibular.jpg

Napřed nakrájet cibuli nahrubo, vložit do pekáče a na to naporcovaného králíka. prošpikovat uzeným špekem komu se nechce špikovat, tak slaninku jen položí na maso, osolit, vložit do pekáče na cibulku, pepř asi 10 kuliček, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, zalít 1-2 hrnky a navrch kousek másla, hrnek vody a pod pokličkou v troubě dusit, až maso opadává od kosti, chvíli před koncem sundat pokličku a nechat maso zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, aby pečením vznikl takový sosík z cibulky, případně můžeme zahustit tmavou jíškou. 

Svíčková z králíka  

zadní noha a hrudí z králíka
150 g špeku
půlka celeru
svickova-z-kralika.jpg


4 mrkve
2 menší cibule
kelímek zakysané smetany
citronová šťáva
1 lžíce cukru krupice
2 bobkové listy
3 lžíce octa
3 lžíce másla
6 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
1 lžíce tymiánu

Maso prošpikujeme slaninou, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Na másle osmahneme maso, vyndáme,vložíme zeleninu a zbytek špeku, tymián a restujeme. Vložíme maso a podlijeme vodou asi 2 cm nad maso a přidáme ocet. Do vajíčka na čaj dáme bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Pomalu vaříme, až je maso měkké. Maso dáme na talíř, vajíčko s kořením vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu a dochutíme. Když je dostatek zeleniny, zahušťovat moukou se nemusí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář