Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečivo

Makovky

450 ml vlažného mléka, 1 kg hladké mouky, 120 g cukru krupice, 100 g sádla, 12 g soli, 60 g čerstvého droždí v kostce,1 vejce
na dokončení:
1 rozšlehané vejce na potření
makovky.jpg
3 lžíce máku

Zadělávala jsem v domácí pekárně, zapnula jsem na Těsto. Po vykynutí dát na pomoučený vál, těsto rozdělit na 4 stejné díly. Necháme ještě chvilku kymout. Bochánky vyválíme na válu do kruhu o síle 4 mm a rozřežeme ho na 6 stejných trojúhelníků. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám rohlík při pečení nerozmotal.Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. Konce zamáčkneme naplacato k plechu a necháme ještě 20 minut kynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nemletým mákem. Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C asi 15-20 minut, dokud nejsou rohlíčky hnědé.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář